Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Αντιστεκόμαστε στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που συζητείται εσπευσμένα σήμερα στη Βουλή. Αντιπαλεύουμε τις μνημονιακές δεσμεύσεις του περσινού Αυγούστου (ν.4336/14-8-2015), τις οποίες υλοποιεί κατά γράμμα το νομοσχέδιο αυτό.

Καταγγέλλουμε τις διατάξεις που καταργούν το Ταμείο μας, που μεταφέρουν τα αποθεματικά και την περιουσία του στις θεσπιζόμενες δύο εταιρείες διαχείρισης περιουσίας του ενιαίου Ταμείου με τις οποίες δημιουργείται μίας μορφής ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα, αντιστεκόμαστε στις δημευτικού χαρακτήρα διατάξεις του για το δικηγορικό εισόδημα και στις προβλέψεις του που συρρικνώνουν δραματικά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ζητάμε από την Ολομέλεια των Προέδρων να αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή να μην περάσουν οι διατάξεις του.

Ζητάμε άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11/5, κάτι που θα έπρεπε να είχε πράξει και δεν έπραξε η Συντονιστική των Προέδρων της 6/5.

Ζητάμε σύγκληση χωρίς καμία καθυστέρηση Γενικής Συνέλευσης στον ΔΣΠ την Πέμπτη 12/5 και επαναληπτική, αν χρειαστεί, την Παρασκευή 13/5, κάτι το οποίο αδικαιολόγητα και αυθαίρετα δεν περιλήφθηκε στην αναρτηθείσα στις 6/5 στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς το λόγο πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι.

Συμμετέχουμε όλοι στο Συλλαλητήριο της Ολομέλειας την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ο αγώνας που με τόσες θυσίες δίνει το δικηγορικό σώμα εδώ και τόσους μήνες είναι δίκαιος, μας αφορά όλους, αφορά το μέλλον μας και τις γενιές που έρχονται.
Για τη Δικηγορική Συνεργασία
Ηλίας Κλάππας,
Γιάννης Βούτας
Μέλη ΔΣ του ΔΣΠ