Ενημέρωση για το Ε.Τ.Α.Α.

ΕΤΑΑ

Ενημέρωση για το Ε.Τ.Α.Α.

Τα μέλη της Δικηγορικής Συνεργασίας, Νικολέτα Μπενετάτου και Χρήστος Ηλιάδης, παρέστησαν σήμερα στα γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό Μάρνης 22. Όπου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και ώρα 11 π.μ. συνεδρίαση του Δ.Σ. Οι θεματικές ενότητες συζήτησης περιείχαν το θέμα του ΚΕΑΟ αλλά και εκείνο της παράτασης της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2013.

Η είσοδος των γραφείων του 2ου ορόφου και η αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ. παρέμεινε κλειδωμένη και φρουρούμενη από ένστολο φύλακα. Όχι μόνο για τους προσελθόντες ασφαλισμένους, αλλά ακόμη και για μέλη του Δ.Σ. που προσήλθαν μετά τις 11 π.μ. Επιπλέον, παρέμεινε κλειδωμένη κατά παράβαση κάθε κανόνα πυρασφαλείας (παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις στους ένστολους φύλακες του κτιρίου) η θύρα πρόσβασης στο κλιμακοστάσιο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στο μικρό προθάλαμο μπροστά από την κλειδωμένη είσοδο του 2ου ορόφου.  Αλλά επίσης να εγκυμονείται κίνδυνος για τους συγκεντρωμένους σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού με μοναδικό τρόπο διαφυγής τους δύο ανελκυστήρες.

Περί ώρα 12:10 η είσοδος ξεκλειδώθηκε από μέσα, ενώ τα προσελθόντα μέλη του Δ.Σ. είχαν αποχωρήσει από δευτερεύουσα έξοδο. Μέσα είχε παραμείνει ο πρόεδρος, κ. Σελλιανάκης, ο οποίος δήλωσε προς τους παριστάμενους ασφαλισμένους ότι το Δ.Σ. δεν συνεδρίασε ελλείψει απαρτίας και επομένως δεν ελήφθη καμμία απόφαση.

Απαιτείται επιφυλακή και επαγρύπνηση καθώς επίκειται η εκ νέου σύγκληση του Δ.Σ. σε συντομότατο χρόνο ίσως και εντός της ημέρας.